Gerekli Malzemeler;
yarım kg dana kaburga kıyması
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 orta boy soğan
Sosu İçin;
2 tane olgun domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı su
Hazırlanışı;
Kıymayı kasapta bir gün önceden iki kere çektiriyoruz. Kıymaya karbonat karıştırarak yoğurup, bir gün buz dolabında bekletiyoruz.
İkinci gün robotta bir adet soğanı çekerek süzgeçte yıkıyoruz. Köfteye karıştırıp, tuzunu ilave edip iyice yoğuruyoruz.. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp üzerini bastırarak mangal ateşinde veya sıvın yağda pişiriyoruz.
Ayrı bir yerde sosunu hazırlıyoruz. 2 tane olgun domatesi rendeleyip, 1 yemek kaşığı tereyağında 2 diş ince ince doğranmış sarımsakla birlikte soteleyip, içine 1 tatlı kaşığı biber salçası ilave ediyoruz. 1 çay bardağı su koyup iki taşım pişirdikten sonra köftelerin üzerine döküyoruz.
Yanında piyazla, pilavla, makarnayla ne ile arzu ederseniz birlikte servise edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder