Gerekli malzemeler;
yarım kg, köftelik kıyma
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
yarım demet maydanoz
karabiber, kimyon, tuz, kekik, pulbiber
4 tane orta boy patates
sosu için;
yarım su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Hazırlanışı;
Soğan ve sarımsakları soyup, rendeliyoruz. Bayat ekmek içlerini ıslatıp, güzelce sıkıyoruz. (soğan ve bayat ekmek içlerini sıkmaz,suyunu güzelce almazsanız eti sulandırır ve köfteniz çok yumuşak olur) Kıymaya soğan sarımsak ve ekmek içini ekledikten saonra sırasıyla baharatları ve yumurtayı ilave ediyoruz. İyice yoğurup eşit büyüklüklerde köfteleri hazırlıyoruz. Üzerini steç film’le kaplayıp bir saat kadar dinlendiriyoruz.
Diğer bir yandan patatesleri soyup, yıkadıktan sonra yarım ay şeklinde dilimliyoruz. Fırın tepsisine patatesleri ve aralarına köfteleri tek tek yerleştirip, üzerlerine 1 tatlı kaşığı kadar sıvıyağ gezdirip 10 dakika kadar pişiriyoruz. Patates ve köfteler kızardıktan sonra daha önceden hazırladığımız salçalı sosu üzerine gezdirip, birazda böyle pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder