Gerekli malzemeler;
2 adet havuç
2 adet beyaz turp
yarım kırmızı lahana
1 yemek kaşığı beyaz sirke (elma sirkesi)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tane limon
1 tutam maydanoz
Hazırlanışı;
Havuç, kırmızı lahana ve beyaz turbu ayıklayıp, iyice yıkadıktan sonra rendeliyoruz. Bir kabın içinde tuz ile karıştırıp, 1 saat bekletiyoruz.. Bir kase içinde beyaz sirke, şeker, zeytinyağı ve limonu karıştırıp, tuzda beklettiğimiz salata malzemesini süzgeç içinde su ile hafifçe yıkayıp, salata kasesinin içine koyuyoruz. Üzerine hazırladığınız sosu döküp karıştırıyoruz. Taze kıyılmış maydanozu serpip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder