Gerekli malzemeler;
350 gr. Orta Yağlı Kıyma
yarım kg. dolmalık biber
2 tatlı kaşığı salça
3 diş sarmısak
2 adet orta boy domates
yarım demet maydanoz
1 adet orta boy soğan
2 kahve fincanı pirinç
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz ve karabiber
Hazırlanışı;
Ön hazırlık olarak biberlerin sap kısımlarını bir bıçak yardımıyla kesiyoruz. Çekirdeklerini iyice temizliyoruz.
Geniş bir kaba sırasıyla sıvıyağı, küçük küçük doğradığımız soğanı, pirinci, kıymayı, ince doğranmış domatesi, tereyağını veya margarini, 1 tatlı kaşığı salçayı, küçük doğranmış sarmısakları, tuz ve karabiberi ilave ediyoruz. Tüm malzemeleri özleşene dek yoğuruyoruz. Hazırladığımız bu içi, iyice yıkayıp içini tuzladığımız biberlerin içine dolduruyoruz.
Biberlerin ağız kısmına domateslerden kestiğimiz kapakları kapatıyoruz.
Geniş bir tencereye biberleri dizip, kalan salçayı sıcak su ile karıştırarak tencereye ilave ediyoruz. (suyun biberlerin yarısı geçmeyecek seviyede olması gerekir). Biberleri kısık ateşte pişiriyoruz. Sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder