Sayfalar

9 Kasım 2010 Salı

Açma;

Gerekli malzemeler;
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı mahlep
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket yaş maya
alabildiği kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kadar)
azıcık tuz
1 tane yumurta sarısı

Hazırlanışı;
Mayayı ılık suda açıp,  sırasıyla diğer malzemeleri (yumurta hariç) ekleyip, yoğuruyoruz.  Yumuşak ve ele yapışmayacak kıvama gelince üzerini örtüp kabarıncaya kadar bekletiyoruz.  Kabaran hamurdan parçalar koparıp parmak ucu ile yumuşak margarin alarak hamurun içine sürülür. Çubuk şeklini verip, sert bir yüzeyde sağ el yukarı, sol el aşağı (farklı yönlere) çevirip uçlarını birleştirerek tepsiye diziyoruz. üzerine yumurta sarısını üzerine sürerek. 45 dk. tepside bekletin, önceden ısıtılmış 180° fırında iyice kızarana dek pişiriyoruz.Afiyet olsun.


NOT: içine harç koyarsanız daha bir güzel olucaktir 5 çayında ve sabah kahvaltısında  nefis gider.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder