Sayfalar

23 Kasım 2010 Salı

Arnavut Ciğeri;

Gerekli Malzemeler;
500 gr kuzu ciğeri
1 çorba kaşığı un
2 çay bardağı zeytinyağı

Garnitür için:
2 orta boy kuru soğan
yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı sumak
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
tuz
Hazırlanışı,
Öncelikle kasaptan aldığımız kuzu ciğerini kuşbaşı olarak kestikten sonra, yaklaşık olarak 15 dk suda iyice yıkyoruz. Temizlendiğinden emin olduktan sonra ayrı bir yerde unu ciğerler ile karıştırıyoruz isteğimize göre tuz ilave ediyoruz.Daha sonra tavaya yağı koyup iyice kızmasını bekliyoruz ve ardından una buladığımız ciğerleri fazla ununu silkip kızgın yağa koyuyoruz ve ciğerlerin yapışmaması için arada bir karıştırıyoruz. Yaklaşık olarak 15-20 dk içerisinde ciğerlerimiz hazır hale gelmektedir. Burada dikkat edeceğimiz husus yağın iyice kızması ve undan yeterince arınmasıdır. Eğer undan arınmazsa piştikten sonra hem kötü görüntüntüye sebep olmakta hemde lezzeti biraz bozulmaktadır.
Ayrı bir yerde kuru soğanı piyaz şeklinde doğrayıp tuz ile acısını çıkarıyoruz. Acısını çıkardığımız soğana, sumak, toz biber ve  maydanoz karışımını  hazırlayıp ciğeri sunarken yanına koyup servis yapıyoruz. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder