Gerekli malzemeler;
1 orta boy karnabahar
200 gr kıyma
1 büyük baş soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı;
Ön hazırlık olarak karnabaharları çiçek çiçek ayırıp, iyice yıkıyoruz.
Bir tencerede yarım çay bardağı zeytinyağında doğranmış kuru soğanı ve kıymayı kavuruyoruz. Tencereye domates ve biber salçasını ekleyip, karnabaharı ilave ediyoruz. 2-3 dakika kavuruyormuş gibi çeviriyoruz. Yeterli su ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz. Karnabaharlar yumuşayana kadar pişince kaşığı tuzunu ilave ediyoruz. Arzu ederseniz pişnce limon sıkıp yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder