Sayfalar

13 Şubat 2013 Çarşamba

Şeker Pancarı Marmeladı:

Pancar denince aklıma hep çorbası, salatası veya turşusu gelirdi. Bunlardan başka birşey yapılamaz zannederdim. Arkadaşımda yediğimde inanamadım. Ancak birlikte yaparsak inanacağımı söyledim. Sağ olsun beni kırmadı ve yaptı. Rengi, kıvamı, tadı çok güzel oldu. Alışıla gelmişin dışında lezzet arayanlara güzel bir reçel tarifi. Umarım yapar ve yeni bir lezzetle tanışırsınız. Kolay gelsin.


Gerekli Malzemeler:
1 kg. pancar

1,5 su bardağı toz şeker 
1,5 su bardağı su 
1 yemek kaşığı limon suyu 


Hazırlanışı:

Şeker pancarlarının saplarını kestikten sonra  iyice yıkayıp, kabuklarını soyuyoruz. İstenirse bütün olarak yada küp küp doğrayarak kısık ateşte yaklaşık 1 saat kadar haşlıyoruz. Yumuşamayınca  ezerek, süzgeçtengeçiriyoruz. Başka bir tencereye alıp üzerine toz şekeri ilave ediyoruz. Şeker sulandıracağı için tekrar su eklemeye gerek yok. Reçel kıvamını almaya başlayınca 1 yemek kaşığı limon suyu ilave ederek  bir iki taşım daha kaynatarak ateşin altını söndürüyoruz. Ilınınca cam kavanozlara boşaltıp ağzını sıkıca kapatıyoruz. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. What makes the game like a video game? - Dr.MCD
    A video game is a game of strategy, strategy and 여수 출장마사지 skill that allows players to play a game like no 익산 출장샵 other. It's 포천 출장안마 one of the biggest 목포 출장안마 aspects of 의정부 출장마사지

    YanıtlaSil