Sayfalar

13 Şubat 2013 Çarşamba

Fındıklı Kurabiye:

Kurabiye yapması zevkli yemesi güzel bir hamur işi. Bana göre ikindi çayının olmazsa olmazıdır. Bazı akşamlar az yemek yediğim zaman çayın yanında da yemeyi seviyorum. Aynı zamanda iyi saklanırsa uzun süre dayanabiliyor. Şimdi kolay ve çok leziz bir kurabiye tarifi. Afiyet olsun.


Gerekli Malzemeler:
1 paket margarin
1 yumurta
6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı hindistan cevizi
alabildiği kadar un

Üzeri İçin:
iri çekilmiş fındık




Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak oda sıcaklığındaki margarini, yumurtanın sarısını, toz şekeri, kabartma tozu, vanilya, hindistan cevizini ve unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuz içinde yuvarlaklar yapıyoruz. Yuvarladığımız hamurların her tarafını önce yumurtanın akına sonra fındığa buluyoruz. Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizip, önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder