Sayfalar

14 Şubat 2013 Perşembe

Ev Yapımı Limonata:

Limonata denince akla yazın sıcak günleri gelir. Unutmamak gerekir ki limonata her mevsimin içeceğidir. Ben çocukluğumdan beri tatlı ve tuzlu bisküvilerin yanında limonata içmeyi tercih ediyorum. Evde, pastanede ve özel günlerde tek içeçeğim limonatadır. En güzeli eşimin ve çocuklarımın da tercihidir limonata. Özellikle katkısız ve doğal ev yapımı. Denemek isteyenler için limonata tarifim.

Gerekli Malzemeler:
5 tane büyük limon         
2,5 su bardağı toz şeker
1 litre sıcak su
1 litre soğuk su

Hazırlanışı:
Öncelikle limonları iyice yıkayıp, kabuklarını rendenin küçük gözü ile rendeliyoruz. Yalnız beyaz kısımlarını rendelememeye dikkat ediyoruz. Rendelenen limon kabuklarının üzerine toz şekeri döküp, biraz özleşmesi ve aromasını alması için elimizle ovalıyoruz. Limonları sıkacakla sıkıp, bir kenarda bekletiyoruz. Sıcak suyu şekerin üzerine döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Dışarda soğuyan limonatayı süzgeçten süzüp, geriye kalan soğuk suyu ve limon suyunu ekliyoruz. Ve buzdolabına soğuması için koyuyoruz. .Bu esnada nane yaprakları ekleyebilirsiniz.
Soğuduktan sonra limonata hazır.Damak tadınıza göre şeker ve su miktarını ayarlayabilirsiniz. Soğuk soğuk içiyoruz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder