Sayfalar

20 Şubat 2012 Pazartesi

Fava:

Fava kendine has lezzeti  olan  bir salata yada aperatiftir. Çoğu insan sevmez. Bence tuzu ve limonu iyi ayarlanırsa sevilebilinir. Özellikle et yemeklerinin yanında servis yapılırsa hem şık bir görüntü olur hemde alışılmışın dışında bir lezzet olur. Denemek isteyenlere kolay gelsin.


Gerekli Malzemeler:
1 su bardağı kuru iç bakla
1 tane kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı limon suyu
1 tane kesme şeker
tuz
süslemek için dereotu

Hazırlanışı:
Baklaları bir gece önceden ılık tuzlu suda bekletiyoruz. Sabah kalktığımızda ilk iş olarak kuru soğanı  küp küp  doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağ ile şeffaflaşıncaya kadar kavuruyoruz. Soğanlar kavrulunca 4 su bardağı kadar  su ekleyip  kaynatıyoruz.  Su kaynayınca, akşamdan ıslattığımız baklaların suyunu süzerek,   şeker ve tuzu ekleyip  orta ateşte baklalar iyice yumuşayıp dağılıncaya kadar pişiriyoruz. Koyduğumuz su az gelirse azar azar kaynar kaynamış su ekliyoruz. Karışım tamamen suyunu çekmemeli, hafif sulu kalmalı.
Baklalar pişince altını kapatarak  limon suyu ile bir yemek kaşığı  zeytinyağı ekleyierek robotta pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çekiyoruz.
Kare veya dikdörtgen bir borcamı hafifçe ıslatıp  karışımı kalınlığı 3-4 cm olacak şekilde döküyoruz. Buzdolabında en az 5-6 saat yada bir gece beklettikten sonra kare kare dilimleyerek ve dereotu ile süsleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder