Sayfalar

31 Mayıs 2012 Perşembe

Fırında Piliç Beyti:

Gerekli Malzemeler:
1 paket  piliç beyti
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tane limon (kabuğu rendelenmiş, suyu sıkılmış)
2 tane olgun domates
1 yemek kaşığı domates salçası
10 sap taze nane
tuz, tane karabiber

Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak zeytinyağının yarısı, limon kabuğu, limon suyu, tuz ve karabiberi iyice çırpıp, etlerin üzerine döküyoruz. Parmak uçlarımızla hafifçe ovuşturarak her tarafına bulayarak, üzerlerini streç film ile örtüp, en az 30 dakika kadar dinlendiriyoruz.
Bir cam fırın kabına dinlenen piliç etini diziyoruz.150 derecelik fırında hafif suyunu salana kadar pişirip, ayrı bir yerde domatesleri rendeleyipiçine kalan sıvıyağı ve domates salçasını ekleyerk hafif pişmiş piliçlerin üzerine dökerek kızarmasını bekliyoruz. Fırından çıkmasına 5-10 dakika kala iri şekilde doğranmış taze naneyi ekleyip sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder