Sayfalar

17 Nisan 2012 Salı

Pirinç Topları:


Gerekli Malzemeler:
1 su bardağı pilavlık  pirinç
1 tane kuru soğan
2yemek kaşığı tereyağı
1 tutam kişniş
6 dal maydanoz
6 dal dereotu
tuz, karabiber, pulbiber

Kızartmak İçin.
2 yumurta
galeta unu
un
sıvıyağ

Hazırlanışı:
1 büyük boy soğan yemeklik doğrayıp, 2 yemek kaşığı tereyağında kavuruyoruz.. 1 su bardağı pirinci  kavrulan soğanlara ekleyip, azar azar üzerine sıcak su döküyoruz. Pirinç suyunu çektikçe su ekleyerek lapa haline gelince ocağın altını söndürüp, karabiber, pulbiber ve tuz ekleyip,  soğuması için geniş bir tepsiye döküyoruz. Maydanoz, 1 tutam kişniş ve  dereotunu ince ince kıyıp lapa kıvamındaki pirinçlere ekliyoruz.  Soğuması için buzdolabına koyuyoruz. Soğuduktan sonra avuç içinde ceviz büyüklüğünde toplar hazırlıyoruz.
Pirinç toplarını panelemek için bir tabağa 2 yumurtayla biraz süt ekleyip çırpıyoruz. Bir tabağa un ve başka bir tabağa da galeta unu döküp, pirinç toplarını önce una sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulayarak bol yağda kızartıyoruz. hazırladığımız pirinç toplarını servis yapıyoruz. Çok lezzetli oluyor. Denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. bunu yarın deneyeceğimm acaba maydanozsuz da güzel olur muu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, maydanozu sevmiyorsanız maydanozsuzda olur tabi. Maydanoz yerine arzu ettiğiniz herhangi bir yeşilliği kullanabilrsiniz. Kolay gelsin. Sevgiler.

      Sil