Sayfalar

17 Nisan 2012 Salı

Çikolatalı (Kakaolu) Güllaç:

Anneler daima çocuklarının sevdikleri lezzetleri yapmak için uğraşırlar. Bizim ailede güllaç çok sevilmesine rağmen kızım Melis çok sütlü olduğu için zevkle yiyemiyordu. Sütü ancak kakao ile içmesi beni acaba güllacı kakaolu ve çikolatalı yaparsam zevkle yiyebilirmi? diye düşündürdü. Denedim ve zevkle yediğini görünce sizlerle paylaşmak istedim. Siz anneler sütü sevmeyen çocuklararınıza  şimdi vereceğim  tarifle   güllacı sevdirebilirsiniz.

Gerekli Malzemeler:
6-7 tane güllaç yaprağı
1 kg sut
1 su bardagi toz seker
3 yemek kaşığı kakao 
1 paket sütlü çikolata
dövülmüş ceviz
nar ve fındık, fıstık

Hazırlanışı:
Sütü ve toz şekeri derince bir  tencereye koyup, ısıtıyoruz. Ateşten indirip içine kakaoyu  ve benmari usulü erittiğimiz sütlü çikolatayı ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
Bir tepsiye güllaç yaprağını serip, üzerine hazırladığımız karışımı gezdiriyoruz. Aralarına dövülmüş ceviz serpiyoruz. Her bir güllaç yaprağı için aynı işlemi uyguluyoruz. Kalan süt karışımını en üstüne döküp arzu ettiğimiz şekilde nar, fındık ve fıstık ile süslüyoruz. Bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında bekletiyoruz. Dilimleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder