Gerekli Malzemeler:
tavuğun göğüs eti 250 gram
1 yemek kaşığı un
2 tane havuç
1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
1 su bardağı süt
tavuk suyu
tuz, karabiber, pulbiber
Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak tavuğun göğüs etini yeterli suda haşlıyoruz. Haşlanan tavuk etini soğuduktan sonra didikliyoruz. Tencerede margarini eritip, unu kokusu çıkana kadar kavruyoruz. Haşladığımız tavuğun suyunu ilave ediyoruz. Kaynayıp rengi beyaza dönünce sütü, rendelenmiş havucu ve didiklediğimiz tavuk etlerini ekliyoruz. 7-8 dakika kadar sonra tuz, karabiber ve pulbiberi ilave ederek ateşin altını söndürüyoruz. Lezzetini arttırmak için 3-5 damla sıkmanızı tavsiye ediyorum. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder