Gerekli Malzemeler:
750 gr dana nuar
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı margarin
1tane kuru soğan
1 adet havuç
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı un
5-6 su bardağı et suyu veya su
1 demet maydanoz sapı
tuz , karabiber
Hazırlanışı:
Bir tencerenin içine yarım çay bardağı sıvıyağı koyup kızdırıyoruz. Tuzlanmış ve biberlenmiş eti içine koyup, her yanı pişene kadar kızartıyoruz. Et pişince tencereden alıyoruz.
Tenceredeki yağa 2 yemek kaşığı margarin ekliyoruz. İçine iri iri doğradığımız kuru soğanı ve havucu ilave edip, sürekli karıştırıyoruz. Ardından salçayı ekleyerek, yaklaşık 1 dakika kadar kavurduktan sonra azar azar unu ve et suyunu ilave ediyoruz.Tavada pişirdiğimiz eti tencereye aktarıp, maydanoz saplarını üzerine serpiyoruz.. Kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımı ile temizliyoruz. Yaklaşık 1 saat kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
Pişen eti tencereden geniş bir servis tabağına alarak dilimliyoruz. Pişirme suyunu tel süzgeçten geçirip, etin üzerine döküyoruz. Arzuya göre patates püresi veya pilav ile servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder