Sayfalar

19 Kasım 2011 Cumartesi

Marine Edilmiş Fırında Biftek:




Gerekli Malzemeler:
750 gram dana biftek
1 tane kuru soğan
1 fincan sıvıyağ
1 çay bardağı süt
tuz, karabiber, pulbiber

Hazırlanışı:
Dövülerek hazırlanmış dana etini derince bir kapta rendelenmiş kuru soğan, sıvıyağ, süt, karabiber ve pulbiber ile iyice karıştırıyoruz. En az yarım saat kadar sosun içinde kalması gerekiyor. Eti marine etmemizin sebebi daha lezzetli ve yumuşacık olması için. Tuzu etin sertleşmemesi için atmıyoruz. Sos içinde iyice marine edilen eti aliminyum folyolara tek tek sarıyoruz. 180 derecelik önceden ısıttığımız fırında etin suyunu salıp çekmesinin ardından folyoları açarak altının ve üstünün kızarmasını bekliyoruz. Piştiğine emin olduğumuz eti fırından çıkararak tuz ve arzu edilen baharatlarla sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder