24 Kasım 2011 Perşembe
Edirne Ciğeri:
Gerekli Malzemeler:
yarım kilo dana ciğeri un
sıvı yağ
tuz
kurutulmuş biber
Hazırlanışı:
Ciğeri alırken öncelikle 1 yaşında dana ciğeri olmasına dikkat ediyoruz. Ciğeri hazırlarken, öncelikle zarını düz bir ekmek tahtasının üzerinde temizleyip, 6-7 cmlik eşit parçalara bölüyoruz. Daha sonra doğrama işlemine geçilerek, dikey ve yatay olarak yaprak şeklinde parçalara ayırıyoruz. Kesme işleminin ardından bir süzgeç yardımıyla kanını temizlemek için bol su ile yıkıyoruz. Ciğerde tekrar kan olmasını önlemek için tuz serpip iyice karıştırarak 20 dakika kadar buzdolabında kanının tam olarak temizlenmesi için bekletiyoruz.
Ciğerleri alüminyum tavada kızartıyoruz. Tavaya bolca yağ koyup kızmasını beklerken, bir yandan da ciğerleri una iyice buluyoruz. Çok kızgın olan yağa ciğerleri atıp sürekli karıştırarak iyice kızartıp delikli bir kepçe ile çıkarıp yağını süzdürüyoruz. Servis yaparken daha önceden kurutulmuş yeşil biberleri kızartıp servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder