Hamuru İçin:
100 gr margarin
1 su bardağı su
1 buçuk su bardağı un
4 yumurta
Kreması İçin:
1 buçuk su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 buçuk çorba kaşığı un
1 paket vanilya
2 yumurta
50 gr margarin
Sosu İçin:
100 grbeyaz çikolata
veya beyaz çikolata sosu
Hazırlanışı:
Öncelikle krema
Diğer yandan profiterol hamurunu hazırlamak için margarini geniş bir tencerede eritip, suyu ilave ederek bir taşım kaynatıyoruz. Unu ilave edip çırpma teli sürekli çırparak koyu kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar pişiriyoruz. Hamuru ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Hamuru soğuttuktan sonra yoğurma kabına yumurtaları teker teker ilave edip
Profiterollerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesip içlerine birer tatlı kaşığı krema doldurup, s
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder