Sayfalar

22 Kasım 2011 Salı

Susamlı Kuru Pasta:

Gerekli Malzemeler:
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
6 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un

Hazırlanışı:
Geniş bir kabın içine sırasıyla oda sıcaklığındaki margarini elimizle yumuşatıp, içine sıvıyağı, yumurtanın sarısını, toz şekeri, tuzu, kabartma tozunu ve alabildiği kadar unu ilave ediyoruz. Bütün malzemeleri kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru elimizde yuvarlayarak ceviz büyüklüğünde şekil veriyoruz. Şekil verdiğimiz kuru pastaları yumurtanın beyazına ardından da altını ve üstünü susama batırarak, daha önceden yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişiriyoruz. Soğuyunca çay ve kahvenin yanında servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder