Sayfalar

16 Ocak 2013 Çarşamba

Manisa Kebabı:


Merhaba sevgili hanımlar ev değişikliği yaptığım için yaklaşık olarak bir  iki aydır yemek bloğuma ilgi gösteremedim. Sizlerden özür diliyorum. Yinede bloğumu takip ettiniz. Çok teşekkürler. Taşınmak yerleşmek inanın çok zormuş. Hala tam olarak yerleşmiş sayılmıyorum. Her gün bir şeylerin yerlerini değiştirmekle meşgulüm.
Sizlere bugün Manisa kebabı yaparak kendimi affettirmek  istiyorum. 2010 yılının temmuz ve ağustos aylarında büyük kızım Melis staj için Manisa'ya gitmişti. Tabi kısa bir süreliğine bende gittim. Manisa'ya gidipte kebabını yememek mümkün değil. Gerçekten çok lezzetli bir kebap. Ben her zaman yediğim yeni lezzetleri ustasından öğrenmeyi sevdiğim için Manisa kebabının da tarifini aldım. Fakat uzun bir zamandır yapmak istedim. Türlü bahanelerle yapmak kısmet olmadı.  Şimdi bu gün ne yapsam diye düşünen hanımlar buyrun birlikte yapalım.


Gerekli Malzemeler:
250 gr dananın kol kısmı
150 gr kuzu döşü
tuz
pide
domates
yeşil biber
tereyağı
domates salçası
süzme yoğurt

Hazırlanışı: 250 gram dana etinin kol kısmından ve 150 gram kadar da kuzu etinin döş kısmından kasapta makinada çektiriyoruz. Eve gelince ete yalnızca tuz ilave edip iyice yoğurup, bir saat kadar dinlendiriyoruz. Metal şişlere geçiriyoruz. Manisa kebabı kömür ateşinde pişirilirse çok lezzetli olur. Ben elektrikli ızgarada pişirdim. İnanın elektrikli ızgarada da güzel oldu.
Diğer bir yandan da pideleri ısıtıp küp küp doğruyoruz. Tabağa diziyoruz. Izgarada kebapları pişirirken yanına yeşil biberleri ve domatesleri de pişiriyoruz. Bir tavada tereyağını eritip, içine domates salçası ilave ediyoruz.
Servis tabağına aldığımız pidelerin üzerine pişen kebapları diziyoruz. Yanına domates ve biberleri koyuyor ve üzerine soslu tereyağını gezdiriyoruz. Süzme yoğurtla servis yapıyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder