Sayfalar

16 Ocak 2013 Çarşamba

Portakallı Pelte:

Şimdi portakalın tam mevsimi. Soğuk geçen bu kış günlerindebizi hastalıklardan koruyan portakalı değişik şekillerde tüketebiliriz. Benim de aklıma unutulmuş bir tat olan portakallı pelte yapmak geldi. Hem kolay, hem lezzetli hem de hafif bir tatlı oldu. Sizde denerseniz beğenirsiniz. Afiyet olsun.






Gerekli Malzemeler:

3 su bardağı sıkılmış portakal suyu

4 yemek kaşığı toz seker

2 yemek kaşığı buğday nişastası

süslemek için krem şanti

değişik şekerlemeler








Hazırlanışı:
Yaklaşık 1 kilo kadar olan portakalları iyice yıkayarak suyunu sıkıyoruz. Sıkılan su 3 su bardağı kadar oluyor. Orta büyüklükte bir tencereye  portakal suyunu, toz şekeri, nişastayı koyup kısık ateşte pelte kıvamını alana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Pişen pelteyi ıslatıp süzdüğümüz bir cam kaba boşaltıyoruz. Bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.
Diğer bir yanda krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz. Soğuyan portakallı pelteyi dilimleyerek servis tabağına alıyoruz. Üzerini krem şanti ve şekerlemelerle süsleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder