Sayfalar

17 Ocak 2013 Perşembe

Çin Usulü Sebzeli Tavuk:


Tavuk her zaman pratikliği ve lezzetiyle her hanımın vazgeçilmezidir. Biz hanımların her zaman kurtarıcısı olmuştur. Mesela benim haftada bir gün arkadaş toplantılarımız var. Muhabbet, sohbet derken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Eve geldiğimizde eğer yemeğimiz yoksa koşturarak yemek yapmaya çalışırız. İşte ozaman tavuk iyi bir kurtarıcıdır. Tavuk deyip geçmeyelim. O kadar çok çeşitli yemek yapılıyor ki. İşte şimdi vereceğim tarif onlardan biri.

Gerekli Malzemeler:
yarım kilo kalça ve göğüs karışık tavuk eti
2 tane yeşil biber
2 tane kabak
2 tane havuç
1 tane orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
tuz, karabiber, kekik, pulbiber
sıvıyağ

Hazırlanışı:
Tavuk etini uzunlamasına veya gelişi güzel doğruyoruz. Bol su ile yıkayıp, baharatlarıyla ve az bir sıvıyağ ile karıştırıp iyice harmanlıyoruz. Sebzeleri kabak, havuç, biber ve kuru soğanı temizleyip, julyen şeklinde doğrayana kadar tavuk eti baharatlarla lezzetleniyor. Tavuk çabuş piştiği için sebzeleriyle birlikte bir tavada kapağını kapatarak pişmesini

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder