Sayfalar

13 Aralık 2012 Perşembe

Fırında Elma Dilimli Patates:

Biz ev hanımları yemek yaparken önce ailenin bütün bireyleri tarafından sevilmesi, lezzetli olması ve tabiki kalorisinin düşük olmasına  önem veririz. Hiç kimse özelliklede çocuklar patates kızartmasına hayır diyemez. Aslında kızartma olmayan ama lezzet bakımından eş değer olan fırında elma dilimli patates benim favori yemeğim. Et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Biz severek yiyoruz. Yapımı da çok kolay. Fazla söze gerek yok. Afiyet olsun.

Gerekli Malzemeler:
3-4 tane orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, kekik, pulbiber

Hazırlanışı:
Patatesleri temiz bir mutfak fırçası ile yıkayarak, kabuklarıyla elma dilim şeklinde doğruyoruz. Geniş bir kaseye sıvıyağ ve baharatları ekleyip, patateslere  karıştırıyoruz. Patatesleri yağlı kağıt serili bir tepsiye alıp  180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder