Sayfalar

6 Mart 2013 Çarşamba

Kadınbudu Köfte:


Kadınbudu köfte yapmak biz hanımlara zor ve zahmetliymiş görünse de aslında zor değil. Sofraları ziyafete dönüştürür. Hem lezzetli hemde doyurucu. Ayrıca bir gün önceden yapmış olduğumuz pilav bir gün sonra ısıttığımızda aynı lezzeti vermez. Dökmeye kıyamadığımız pilavdan kadınbudu köfte yapabiliriz. Onun dünden kalan pilav olduğunu kimse anlamaz ve işimiz daha da kolaylaşır. Denenmiş lezzetli bir tarif. Kolay gelsin.

 Gerekli Malzemeler:
400gr.yağsız kıyma
1 tane kuru soğan
1 tane yumurta
3 yemek kaşığı pirinç
1 bardak su
2 çay kaşığı
tuz, karabiber, kekik, pulbiber
bulamak için bir kase un ve 2 çırpılmış yumurta
kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak pirinçleri 1 bardak su ile haşlıyoruz. Soğumaya bırakıp, diğer tarafta kıymanın yarısını rendelediğimiz kuru soğan ile kavurarak, soğumaya bırakıyoruz. Geniş bir kapta kalan kıymayı kavurduğumuz kıymayı, haşlanmış pirinci, yumurtanın 1 tanesini ve baharatlarını koyup yoğuruyoruz. En az 30 dakika kadar buz dolabında bekletiyoruz. Sonra parçalar alıp elinizle yassılaştırarak köfteleri hazırlıyoruz. Önce una bulayıp, sonra çırpılmış yumurtaya daha sonrada galeta ununa batırıp,kızdırdığımız sıvıyada pişiriyoruz. Fazla yağını almak için kağıt havluya çıkarıyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder