Sayfalar

6 Mart 2013 Çarşamba

Buğday Salatası;

Ben şimdiye kadar yalnızca çorbalarda ve aşurede kullanırdım. Fakat bir arkadaşımda salatasını yedim. Çok beğendim. O günden sonra menümde yerini aldı. Çok güzel oluyor. Deneyin mutlaka beğenegeksiniz. Afiyet olsun.

Grekli Malzemeler:
1 su bardağı aşurelik buğday
yarım demet taze soğan
1 tane kırmızı biber
1 tane yeşil biber
5-6 dal maydonoz
dereotu
taze nane
bir avuç ceviz içi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
limon suyu
tuz
nar ekşisi

Hazırlanışı:
Aşurelik buğdayı ayıklayıp, akşamdan ıslatıyoruz. Ertesi gün suyunu süzüp, bir kaç kez yıkayarak bol su ile hafif dişe gelecek şekilde kaynatıyoruz. Çok ezilip, lapa olmamasına dikkat ediyoruz. Suyunu süzerek bir kenarda soğumaya bırakıyoruz. Sırasıyla biberleri,taze soğanı, maydanozu, dereotunu, taze naneyiince ince doğruyoruz. Cevizi çok ince olmayacak şekilde dövüyoruz. Bütün malzemeleri ekleyip, karıştırıyoruz. Ayrı bir kapta zeytinyağını, limonu, nar ekşisini ve tuzunu sos halinde çırparak salataya döküyoruz. Servis tabağına alıp sunuyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder