Sayfalar

6 Mart 2013 Çarşamba

Çikolata Soslu Profiterol:

Gerekli Malzemeler:
Hamuru İçin:
100 gram un
75 gram margarin
200 gram su
5 gram toz şeker
4 adet yumurta

Kreması İçin:
250 gram süt
75 gram toz şeker
35 gram un
25 gram tereyağı
2 adet yumurtanın sarısı
yarım kahve kaşığı vanilya tozu

Sosu İçin:
200 gram toz şeker
35 gram kakao
110 gram su
50 gram tereyağı

Hazırlanışı:
Önce çikolata sosunu hazırlamak için malzemelerin hepsini bir tencereye koyup, kıvama gelinceye kadar pişriyoruz. Pişen çikolata sosunu soğuması için bir kenara alıyoruz. Ara sıra kabuk bağlamaması için karıştırıyoruz.
Bir kabın içerisinde hamur için gerekli bütün malzemeleri karıştırarak hamuru yoğuruyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine elimizde ceviz büyüklüğünde hamurlar kopararak küçükyuvarlaklar yapıp, tepsiye dizerek pişiriyoruz.
Hamurlar pişerken biz kremasını yapıyoruz. Kremasını da bütün malzemeleri sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Pişmiş hamurların üst kısımlarına yakın olan yerlerinden eni doğru birer küçük kapak keserek, bu kesik yerden hamurların içlerine, yarı yarıya olmak üzere önce kremayı doldurup,  kremanın üstlerine de küçük kapakları kapattıktan sonra bunları servis tabağa alıyoruz. Üzerine hazırlamış olduğumuz çikolata sosunu dökerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder