Sayfalar

8 Ekim 2012 Pazartesi

Kremalı Kayısı Topları:

 



Gerekli Malzemeler:
10 tane kuru kayısı
1 çay bardağı su
1 çay bardağı toz şeker

Kreması İçin:
100 gr kuru kayısı
1 kg süt
100 gr tereyağ
1 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Krem Şanti İçin:
1 su bardağı soğuk süt
1 paket krem şanti

Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak kuru kayısıları su ve şekeri erittiğimiz şerbetin içnde yumuşayana kadar pişiriyoruz. Soğuması için bir kenara bırakıyoruz.
Diğer bir yandan 1 su bardağı sütün içinde 1 paket krem şantiyi eriterek mikser yardımıyla çırparak kıvama gelmesi için buzdolabında saklıyoruz.
Kremayı yapmaya başlıyoruz. Kayısıları küçük küçük doğrayıp,  1 kg suda pişiriyoruz. Kalan suyuyla mikserde krema haline getirdiğimiz kayısıya un, şeker, yumurta ve sütü karıştıra karıştıra muhallebi kıvamında pişiriyoruz. Pişen kremaya tereyağı ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpıyoruz.
Pişirme işlemlerini bitirdikten sonra servis tabaklarına önce krem şantiyi krema torbasına koyup sıkıyoruz. Üzerine kayısı yeleştirip, kayısının üzerine kayısılı kremayı sıkıyoruz. En üstüne de süsleme amaçlı kaşık yardımıyla çikolata sosu koyuyoruz. Ama sizler süslemek için değişik malzemeler kullanabilirsiniz. Mesela fındık, fıstık, badem kullanabilirsiniz. Emin olun ki kayısıya her şey yakışır. Kolay gelsin. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder