Sayfalar

4 Ekim 2012 Perşembe

Ispanaklı Ravioli:


Ravioliyi yemesi hep sevmişimdir. Ama yapımına gelince zor geldiği için yapmaktan çeşitli bahaneler uydurup kaçmasını  bildim. Fakat geçen gün aileme sürpriz olsun diye denedim güzel oldu. Ben yapmaktan ve lezzetinden memnun kaldım. Denerseniz siz de beğenirsiniz.



Gerekli Malzemeler:
Hamur için:
3 tane yumurta
6 çay bardağı un
1 çorba kaşığı zeytinyağı

İçi için:
1 orta boy soğan
yarım kilo ıspanak
7-8 dal maydanoz
karabiber, kimyon, pulbiber
tereyağı
zeytinyağı

Sosu İçin:
süzme yoğurt
sarımsak
sıvı yağ
domates salçası
pulbiber ve kuru nane

Hazırlanışı:
Ravioli yapımına mantımızın hamurunu hazırlayarak başlıyoruz. Ravioli hamuruna yumurta, un ve zeytinyağını karıştırarak  pütürsüz yumuşak bir  hamur elde ediyoruz. Hamuru bezelere ayırarak tek tek kap açıyoruz. Yufkaların uçlarının iyi yapıştırabilmek için açarken un kullanmıyoruz.
İç harcı için tereyağını ve zeytinyağı orta boy bir tencerede, orta ateşte kızdırıyoruz. Soğan ve sarmısağı koyup, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriyoruz. Ispanağı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince doğrayıp soğanlı harca katıp, arasıra karıştırarak 8-10 dakika, rengi soluncaya kadar pişiriniz.
Açtığımız hamurlardan kare şeklinde parçalar kesip,. içine ıspanaklı harçtan koyup kapatarak  haşlıyoruz. Mantılarımızın suyunu süzdükten sonra kenarda bekletiyoruz. Bir yerde süzme yoğurda sarımsakları rendeleyip hamurların üzerine döküyoruz.Tavaya aldığımız zeytinyağını kızdırıp domates salçası ve pulbiberi yakarak en üstüne döküp naneyi ekleyerek sıcak sıcak servis  yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder