Sayfalar

29 Mart 2012 Perşembe

Şambaba Tatlısı:



Gerekli Malzemeler:
3 yumurta
1 küçük paket margarin
1 çay fincanı pudra şekeri
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık süt
1tutam tuz

Şerbeti için:
yarım limonun suyu
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker




Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak bir bardak ılık sütle kuru mayayı hazırlayıp, yumaşatıyoruz. Daha sonra unun ortasını açıyoruz. Oda sıcaklığındaki  margarini, yumurtaları şeker ve tuzu ilave ederek yumuşak bir hamur yapıyoruz. Hamuru kabarması için bir süre oda sıcaklığındaki bir ortamda bekletiyoruz. Tatlıya şeklini verecek kapları hamurun yapışmaması için güzelce yağlayınız ve hamurları kabın yarısına kadar doldurup, fırında üzerleri kızarana kadar 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.
Diğer yanda büyükçe bir tencereye suyu ve şekeri koyup, şerbet kaynamaya başlayınca şekerlenmemesi için içine yarım limon suyunu ilave ediyoruz. Şerbet olduktan sonra ılınması için bekleyip,  fırından çıkan tatlıları da hafifçesoğutarak şerbetin içine atıyoruz. Tatlılar şerbeti iyice çekince tatlıları servis tabağına alıyoruz. Arzu ederseniz kaymak yada dondurma ile servis yapabilirsiniz. Afiyet  olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder