Sayfalar

29 Mart 2012 Perşembe

Kuru Meyveli Kurabiye:

Gerekli Malzemeler:
2 tane yumurta
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tane portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çaybardağı ince kesilmiş kuru kayısı
1 çaybardağı ince kesilmiş kuru incir
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiği kadar un

Hazırlanışı:
Oda sıcaklığındaki margarini pudra şekeri ile iyice yoğuruyoruz. Sırasıyla yumurtaları, yoğurdu,kuru kayısıyı, kuru inciri, portakal kabuğu rendesini, dövülmüş cevizi, kabartma tozunu, vanilyayı ve alabildiği kadar unu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurdan cevizden daha büyük parçalar kopararak yuvarlak toplar elde ediyoruz. Fırın tepsisini yağlayarak kurabiyeleri diziyoruz. Daha önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirip, fırından çıkarır çıkarmaz üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Çok lezzetli  ve sağlıklı olan kurabiyeleri servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder