Sayfalar

5 Mart 2012 Pazartesi

Sac Kavurma:

Gerekli Malzemeler:
yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
1tane kuru soğan
2 tane olgun domates
2 tane sivri biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber, pul biber, kekik

Hazırlanışı:
Kuru soğanı yarım ay, biberleri halka halka, domatesleri küp küp doğruyoruz. Kavurma sacı içine yağı ve kuş başı doğranmış  koyun etini koyuyoruz. Etin rengi dönünceye kadar kavuruyoruz. Üzerine soğanı, biberi ekleyip kavuruyoruz. Ardından domatesi de ekleyip, karıştırıyoruz. Orta ateşte domatesin bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz. Kavurma üzerine kekik, pul biber ve tuz ilave edip karıştırıp sıcak sıcak yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder