Gerekli Malzemeler:
1 paket noddle (Çin eriştesi)
1 tane kabak
1 tane havuç
1 tane yeşil biber
1 tane kırmızı biber
Sosu İçin:
2 yemek kaşığı soya sosu
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı:
Geniş bir tencereye makarnayı boşaltarak, üstünü geçecek kadar sıcak su ekleyip makarnayı haşlıyoruz. Makarnanın yapışmaması için soğuk suya tutup, süzüyoruz.
Havuç ve kabakların kabuklarını soyarak rendeliyoruz. Julyen olarak doğradığımız yeşil vekırmızı biberleri ilave edip kendi suyunda haşlıyoruz. Sebzeler suyunu çekene kadar arada bir karıştırarak kavuruyoruz.Haşlanan makarnayı süzerek ve servis tabağına alıyoruz.
Başka bir kabın içinde sosu hazırlıyoruz. Sarımsakları küçük küçük doğrayarak sıvıyağda kavuruyoruz. Kavrulan sarımsaklara 2 yemek kaşığı soya sosunu ekliyoruz. Bir tasın içinde 1 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastasını su ile sıvı bir hale getirip sosa ekliyoruz. Nişasta sosu koyulaştırıyorsa 1 su bardağı kadar su koyup pişirmeye devam ediyoruz. Son olarak lezzetlendirmek için tuz, karabiber ve kekik ilave ediyoruz. Makarnaya ilave edip makarnayı ezmeden karıştırıp servis yapıyoruz. Arzu edilirse maydanoz ve dereotu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder