Sayfalar

27 Eylül 2012 Perşembe

Güveçte Kaşarlı Patlıcan:


Gerekli Malzemeler:
4 adet orta boy patlıcan
300 gram kuşbaşı et
1 adet orta boy soğan
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, pulbiber
rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğrayarak  tuzlu suda bekletiyoruz. Soğanı piyaz şeklinde doğrayıp, kızgın yağın içinde 3 dakika kadar kavuruyoruz. Sarımsakları da büyüklüğüne göre ikiye veya üçe bölerek soğanlarla birlikte kavuruyoruz. İçerisine kuşbaşı doğranmış etleri atıyoruz. Suyunu salıp çekene kadar pişirdikten sonra suda beklettiğimiz patlıcanların suyunu süzüp tencereye alıyoruz. 2-3 dakika kadar kavurup, kısık ateşte pişiriyoruz. Patlıcanlarımızıpaylaştıralım. Bir kasede salçayı 1 su bardağı su ile sulandırıp, tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyerek küçük güveçlere paylaştırdığımız patlıcanların üzerine döküyoruz.Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini patlıcanlı harcın üzerine serpiştirip  180 derecelik  fırında pişiriyoruz. Yemeğimiz sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder