Sayfalar

27 Eylül 2012 Perşembe

Muzlu Minik Tartöletler:


Gerekli Malzemeler:
50 gr yumuşak margarin
1 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı su
Muhallebisi İçin:
3 su bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
 muz

Hazırlanışı:
Tart hamurunu hazırlamak için  gerekli bütün malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur yapıp yarım saat kadar  üzerini örtüp dolapta dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizin ortasında incelterek yağlanmış tart kalıplarına yerleştirip fazla kabarmaması için ortalarına çatal batırarak önceden ısıtılmış 170- 180 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirerek ve soğumaya bırakıyoruz.
Kreması için sütü bir tencereye koyup, içine yumurta, nişasta ve toz şekeri ilave edip orta eteşte ara sıra karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar  pişirip, ocaktan indirdikten sonra margarini ekleyip karıştırarak soğutuyoruz. Zamanınız varsa muhallebinin kabuk tutmaması için karıştırarak soğutmanızı tavsiye ederim. Soğuyan muhallebiye küçük parçalara böldüğünüz muzları ekleyerek mikserle 10 dakika kadar çırparak kalıplarından çıkardığımız tartöletlerin içlerini muhallebiyle doldurup üzerlerini muzlarla süsleyip  servis yaıyoruz.
Ben muzların üzerine çikolata sosu koyarak servis yaptım. Çikolata sosu çok yakışıyor ve şık duruyor. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder