Sayfalar

25 Eylül 2012 Salı

Mantarlı ve Mısırlı Tavuk Salatası:

Gerekli Malzemeler:
1 tane tavuk göğsü
1 çay bardağı mısır
1 su bardağı mantar
yarım demet taze soğan
 yarım demet maydanoz
3-5 dal dereotu
10 tane salatalık turşusu
limon
nar ekşisi
zeytinyağı
tuz, karabiber, pulbiber

Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak tavuk göğsünü iyice yıkayıp tuzlu suda haşlıyoruz. Bir kenarda soğumaya alıyoruz. Ayrı bir tencerede limonlu suda beklettiğimiz mantarları yine limonlu suda haşlıyoruz. Soğuyan tavuk etini ince ince didikliyoruz. Daha sonra haşlanan mantarlarıda arzu ettiğimiz büyüklükte dilimliyoruz. Sırasıyla temizlenip yıkanan taze soğanları, maydanozu, dereotonu ve salatalık turşusunu minik minik doğruyoruz. Bir tas içinde tuz, karabiber, pulbiber, limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp, iyice çırparak bir sos elde ediyoruz. Mantar, didiklenmiş tavuk eti, mısır, salatalık turşusu ve tüm yeşillikleri servis tabağına alıp,  hazırladığımız sosu üzerine gezdiriyoruz. Salatamız servise hazır. Afiyet olsun.

1 yorum: