Gerekli Malzemeler:
2 tane patlıcan
4 tane kırmızı biber
3 diş sarımsak
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
tuz, karabiber, pulbiber, nane
5-6 dal dereotu ve maydanoz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Patlıcan ve kırmızı biberleri fırında közlüyoruz. Közlenen sebzeleri soyup, küp küp doğruyoruz. Diğer bir yandan dövülmüş sarımsağı, zeytinyağını, tuz, karabiber, pulbiber ve naneyi birarada karıştırıp sos haline getiriyoruz. Sosu közlenen patlıcan ve kırmızı biberin üzerine döküp iyice karıştırıyoruz. Üstüne iri dövülmüş cevizi ve ince ince kıyılan dereotunu ve maydanozu serperek servis tabağına alıp servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder