Sayfalar

9 Kasım 2012 Cuma

Kremalı Poğaça:

Her hanım gibi bende nerede bir yemek tarifi görsem hemen igilenirim. Geçen gün bir gazetede kremalı poğaça tarifi gördüm. Ve hemen denedim. Ağızda dağılan nefis bir poğaça oldu. Biz ailece çok beğendik. Sizlerle paylaşmak istedim. Denemenizi tavsiye ederim.

Gerekli Malzemeler:
2 tane yumurta
2 yemek kaşığı margarin
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 kutu  kreması (200ml.)
1 paket kabartmatozu
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
peynir
maydanoz 
çörekotu susam

Hazırlanışı:
Yumurtalardan birinin tamamını diğerinin beyazını derin bir kaba kırıp, sarısını bir kenara ayırıyoruz. İçine oda sıcaklığında ki margarini, sıvı yağı ve kremayı katıp biraz yoğuruyoruz. Daha sonra aldığı kadar un, kabartmatozu ve tuz ile bir güzel yoğurup kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp içine peynir maydanoz karışımından oluşan iç malzemeden koyup kapatarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısından sürüp çörekotu veya arzuya göre susam serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Soğuyunca servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder