Sayfalar

17 Mayıs 2011 Salı

Sosyete Mantısı;


Gerekli Malzemeler;
2 tane yufka
250 gram kıyma
2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
yarım demet maydanoz
1 tane kuru soğan
sıvıyağ
süt
tuz, karabiber

Sosu için;
1 kase süzme yoğurt
2-3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
pulbiber

Hazırlanışı;
Öncelikle  küçük küçük doğradığımız kuru soğana kıyma,tuz, karabiber, dövülmüş ceviz içi ve maydanozu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Diğer tarafta 2 tane yufkayı 8 eşit parçaya bölüyoruz.Yani 8 tane üçgen yufka elde ediyoruz. Sıvıyağ ve süt karışımını üçgen yufkalara sürüp geniş kısmına kıymalı iç malzemeyi koyup  rulo yapıp gül şeklini vermek için etrafındadöndürüyoruz.Her parça için aynı işlemi uygulayıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerlerine süt ve sıvı yağ karışımından sürüp 200 derecelik fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Mantılar pişerken ayrı bir yerde süzme yoğurdun içine sarımsakları ilave ediyoruz.
Üzeri için 1 kaşık tereyağını ve sıvı yağı eritip salça ve pulbiber ekliyoruz.
Pişen mantıların üzerine önce yoğurdu daha sonra da  salçalı sos gezdirip servis ediyoruz.Yoğurdunu ve salçalı sosunu mantıları fazla yumuşatmaması için servis etmeden az önce koymanızı tavesiye ediyorum. Afiyet olsun

1 yorum: