Gerekli Malzemeler;
250 gr dana kıyma
1 su bardağı pirinç
1 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı irmik
2 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı nohut
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
et suyu
tuz, karabiber, pulbiber
Hazırlanışı;
Öncelikle yuvalama çorbasının köftesini hazırlıyoruz. Pirinci kaynamış tuzlu suda bir saat kadar bekletiyoruz. Suyunu süzüp robottan geçirip, un haline getirmeden kırılmasını sağlıyoruz. Sırasıyla kıymayı, robottan geçirdiğimiz pirinci, irmiği, tuz, karabiber ve rendelenmiş kuru soğanı karıştırıp, iyice yoğuruyoruz. Elimizde küçük köfteler hazırlıyoruz. Hazırladığımız köfteleri tuzlu suda haşlıyoruz. Akşamdan ıslattığımız nohutları bol suda haşlayıp suyunu süzüyoruz. Ayrı bir kapta süzme yoğurdun içine yumurta ve unu ekleyip et suyunu karıştırarak yavaş yavaş ekliyoruz. Kaynadıktan sonra içine nohut ve köfteleri de ilave ediyoruz. İyice özleşip istediğimiz kıvama gelen çorbanın altını kapatıyoruz. Küçük bir tavada teryağını eritip pulbiberi kızdırıp, çobaya ekliyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder