Gerekli Malzemeler;
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı ceviziçi
2 adet sivri biber
2 adet domates
1 demet maydanoz
yarım demet dereotu
yarım demet taze soğan
havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tane limon
tuz, kuru nane, pulbiber
Hazırlanışı;
Yeşil mercimeği ılık suda 20 dakika bekletip, bir tencerede üstünden çıkacak kadar suda haşlıyoruz. Haşlanan mercimeğin suyunu süzüp,yumuşaması için bulguru ekleyip kapağını kapatıyoruz. Bulgurun yumuşamasını beklerken bir yandan da biberi, domatesi maydanozu, dere otunu, taze soğanı küçük küçük doğruyoruz. Havucu rendeleyip, cevizi irice dövüyoruz. Soğuyan mecimeğe hazırladığımız tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Servis tabağına aldığımız salatanın üzerine zeytinyağı ve limon suyunu gezdiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder