Sayfalar

9 Mart 2011 Çarşamba

Şark Köftesi;

Gerekli Malzemeler;
Köfte İçin;
3 su bardağı ince bulgur
1 tane kuru soğan
1 tatlı kaşığı reyhan
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı domates salçası
tuz

Sosu İçin;
1 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
kuru nane, pulbiber
1 tas süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak

Hazırlanışı;

Köfteyi hazırlamak için öncelikle bir tencereye kuru soğanı minik minik doğrayıp üzerine bulgur, tuz ve reyhanı ekleyip üzerinden çıkacak kadar sıcak su koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip, ılımaya bırakıyoruz. Ilınan bulgurlu harcı büyük bir tepsiye boşaltıyoruz. İçine un ve tuz ekleyip macun haline gelene kadar yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, çiğ köfte şeklini veriyoruz.
Ayrı bir tencerede tuzlu bol suda köfteleri yaklaşık 10 dakika kadar pişirip, suyunu süzdürüyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Sosunu hazırlarken bir tavada tereyağını eritip, piyaz şeklinde doğradığımız kuru soğanı rengi sararıncaya kadar kavurup, domates salçasını, kuru naneyi ve pulbiberi ekleyip ocağın altını söndürüyoruz.
Hazırlanan bulgur köftelerini servis tabağına alıp, üzerine önce sarımsaklı yoğurdu daha sonra sosu döküyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder