Gerekli Malzemeler;
yarım kilo kültür mantar
1 tas süzme yoğurt
3-5 diş sarımsak
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, pulbiber
Mantarlı iyice yıkayıp, ince ince doğruyoruz. Tencereye mantarları ve limon suyunu ekleyip kendi suyuyla yumuşayana kadar haşlıyoruz. Mantarlar haşlandıktan sonra suyunu süzüp, tencereye zeytinyağını ilave ediyoruz. Mantarları yağda tuz ve pulbiber ekleyerek kavuruyoruz. Kavrulan mantarların soğumasını beklerken ayrı bir kapta süzme yoğurda dövülmüş sarımsakları karıştırıyoruz.Soğumuş mantarları karışıma ekleyip, iyice harmanlıyoruz. Buzdolabında 15 dakika beklettikten sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder