Sayfalar

27 Şubat 2012 Pazartesi

Fırında Somon Balığı:

Biz balığı ailece çok severiz. Her hafta mutlaka tüketmeye çalışırız. Sevdiğimiz için ayrı bir özen göstererek hazırlıyorum. Özellikle somon balığı tercih ettiğimiz bir balıktır. Balık pişirildiği zaman evde ister istemez bir koku oluyor. Temizlik içinde ayrı bir özen gösteriliyor. Fırında pişirilince hem lezzet açısından daha sağlıklı  oluyor. Hemde kokusuz ve temizliği kolay oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.

Gerekli Malzemeler:
2 dilim somon fileto (kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
4-5 sap dere otu ve maydanoz
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber
limon

Hazırlanışı:
Balıkçıda ayıklatıp dilimlettiğimiz somon filetoları güzelce yıkıyoruz. Fırını 200 dereceye ayarlayıp, aliminyum folyoyu  fırın tepsisine serip  ortasına 1 dilim somonu koyup, üzerine sıvıyağ, dövülmüş sarımsak ve diğer malzemeleir ilave edilerek folyo ile paketliyoruz. Kişi sayısına göre aldığımız somon dilimlerine aynı işlemi uygulayarak fırına koyuyoruz.
25-30 dk. fırınladıktan sonra, folyoyu  açarak servis tabağına alıyoruz. Taze soğan, dere otu,  limon ve taze karabiber ile renklendirilerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder