Fava kendine has lezzeti olan bir salata yada aperatiftir. Çoğu insan sevmez. Bence tuzu ve limonu iyi ayarlanırsa sevilebilinir. Özellikle et yemeklerinin yanında servis yapılırsa hem şık bir görüntü olur hemde alışılmışın dışında bir lezzet olur. Denemek isteyenlere kolay gelsin.
Gerekli Malzemeler:
1 su bardağı kuru iç bakla
1 tane kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı limon suyu
1 tane kesme şeker
tuz
süslemek için dereotu
Hazırlanışı:
Baklaları bir gece önceden ılık tuzlu suda bekletiyoruz. Sabah kalktığımızda ilk iş olarak kuru soğanı küp küp doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağ ile şeffaflaşıncaya kadar kavuruyoruz. Soğanlar kavrulunca 4 su bardağı kadar su ekleyip kaynatıyoruz. Su kaynayınca, akşamdan ıslattığımız baklaların suyunu süzerek, şeker ve tuzu ekleyip orta ateşte baklalar iyice yumuşayıp dağılıncaya kadar pişiriyoruz. Koyduğumuz su az gelirse azar azar kaynar kaynamış su ekliyoruz. Karışım tamamen suyunu çekmemeli, hafif sulu kalmalı.
Baklalar pişince altını kapatarak limon suyu ile bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyierek robotta pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çekiyoruz.
Kare veya dikdörtgen bir borcamı hafifçe ıslatıp karışımı kalınlığı 3-4 cm olacak şekilde döküyoruz. Buzdolabında en az 5-6 saat yada bir gece beklettikten sonra kare kare dilimleyerek ve dereotu ile süsleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder