Sayfalar

10 Mayıs 2012 Perşembe

Yoğurtlu Semizotu Çorbası:

Semizotu yaz aylarının en sevilen yeşilliklerindendir. Salatası, çorbası daha bir çok şeyi yapılır. Biz ailece semizotunu çok seviyoruz. Çorbasıda bir başka güzeldir. Çocukluğumdan beri hem sıcak, hem de soğuk olarak tüketmeyi severim. Şimdi çorbanın tarifini sizlerle paylaşıyorum. Hala denemediyseniz denemenin tam zamanıdır.

Gerekli Malzemeler:
1demet semizotu
1 kase yoğurt
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
4 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, kuru nane, pulbiber

Hazırlanışı:
Semizotunu yıkayıp, sap ve yapraklarıyla birlikte ufak ufak doğruyoruz. Tencereye  sıvıyağı koyup, ısınınca semizotunu ilave ederek  yumuşayana kadar kavruyoruz. Üzerine et suyunu ekliyoruz.
Bir kabın içine yoğurt, ezilmiş sarımsak, un, yumurta 1 su bardağı su ve tuzu ekleyerek iyice çırpıyoruz. Pütürsüz bir hale gelince yoğurdun kesilmemesi için yavaş yavaş sürekli karıştırarak kaynamakta olan çorbanın içine döküyoruz. İstediğimiz kıvama gelince piştiğinden emin olduğumuzda ateşten indiriyoruz. Üzerine kuru nanae ve pulbiber serperek ister sıcak ister soğuk olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder