Gerekli Malzemeler:
1demet semizotu
1 kase yoğurt
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
4 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, kuru nane, pulbiber
Semizotunu yıkayıp, sap ve yapraklarıyla birlikte ufak ufak doğruyoruz. Tencereye sıvıyağı koyup, ısınınca semizotunu ilave ederek yumuşayana kadar kavruyoruz. Üzerine et suyunu ekliyoruz.
Bir kabın içine yoğurt, ezilmiş sarımsak, un, yumurta 1 su bardağı su ve tuzu ekleyerek iyice çırpıyoruz. Pütürsüz bir hale gelince yoğurdun kesilmemesi için yavaş yavaş sürekli karıştırarak kaynamakta olan çorbanın içine döküyoruz. İstediğimiz kıvama gelince piştiğinden emin olduğumuzda ateşten indiriyoruz. Üzerine kuru nanae ve pulbiber serperek ister sıcak ister soğuk olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder