Gerekli Malzemeler:
yarım kg.taze bamya
300 gr. kuşbaşı et
1 tane kuru soğan
2tane olgun domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım limon suyu
tuz
Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak bamyayı baş kısmılarını yuvarlak biçimde kesip güzelce yıkayarak, su dolu bir kabın içine yarım limon sıkıp bamyaları bu suya atıp bekletiyoruz.
Diğer tarafta bir soğanı yemeklik doğrayıp, sıvıyağda bir kaç kez çevirdikten sonra içine etleri atıp kavurmaya devam ediyoruz. Salçasını ilave ederek biraz da böyle kavuruyoruz. Etlerin üzerine 2 parmak çıkacak kadar sıcak su koyuyoruz. Etler pişince bamyayı limonlu sudan çıkarıp etlerin üzerine ilave ederek yemeklik doğranmış domatesleri deekleyerek pişmeye bırakıyoruz. Bamyalar piştikten sonra yemeğimiz servise hazır. sıcak sıcak yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder