Sayfalar

10 Mayıs 2012 Perşembe

Bolonez Soslu Spagetti:

Gerekli Malzemeler:
200 gr kıyma
1yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tane kuru soğan,
1 küçük kerevizin yarısı
1 tane havuç
1 yemek kaşığı salça
2 tane domates
1 diş sarımsak
1 su bardağı su
tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak  spagetti makarnayı tuz ve sıvıyağ ekleyerek bol suda haşlayıp süzerek bir kenarda bekletiyoruz. Ayrı bir yerde kuru soğanı, sarımsağı, kerevizi, havuç ve domatesleri rendeliyoruz.
Tereyağını ve zeytinyağını tavaya alıp hafifçe kızdırarak, kıymayı, soğan ve sarımsağı tavaya ilave ederek kıyma suyunu çekene kadar yaklaşık  3-4 dakika kadar soteliyoruz.
Suyunu çeken kıymaya rendelediğimiz havuç ve kerevizi ekleyerek 2-3 dakika daha soteliyoruz. 1 su bardağı su ve rendelediğimiz domatesleri ilave ederek önce kısık ateşte daha sonra yüksek ateşte sosun suyunu çektirip ocaktan alıyoruz. Daha önceden pişirip, suyunu süzdüğümüz makarnayı servis tabağına alıp, üzerine bolonez sosu dökerek servis yapıyoruz. Arzu edilirse üzerine rendelenmiş kaşar ile servis edilebilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder