Sayfalar

3 Nisan 2012 Salı

Patates Püreli Pazı Sarması:

Gerekli Malzemeler
3 tane haşlanmış patates
2 demet pazı yaprağı
4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
4-5 tane közlenmiş kırmızı biber
tuz

Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak patatesleri bol su ile haşlıyoruz. diğer yandan sarımsakları iyice ezip, zeytinyağı ve 1 limonun suyu ile karıştırıyoruz. Haşladığımız patatesleri iyice ezip, sarımsak,  zeytinyağı ve limon suyunun  yarısını patatese ekleyip iyice karıştırıyoruz. Pazı yapraklarını kaynar suya batırılıp çıkardıktan sonra ortadaki büyük damarları keserek çıkartıyoruz. Diğer küçük damarları bıçağın sapı ile ezip, pazı yaprağını seriyoruz. 1 yemek kaşığı patates püresinden üzerine de şerit şeklinde közlenmiş kırmızı biber koyup sarıyoruz. 2 cm eninde olacak şekilde kesilerek yan çevrilip servis kabına diziyoruz. Malzeme bitene kadar işlemi uyguluyoruz.  Son olarak hazırladığımız  sarmısaklı sosu üzerine gezdiriyoruz.
Yapılması zahmetliymiş gibi görünse de aslında çok kolay. Yapımı kolay, görünüşü çok şık ve lezzeti enfes. Yapmanızı tavsiye ediyorum. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder