Sayfalar

17 Nisan 2012 Salı

Güllaç:

Güllaç özellikle ramazan tatlısı olarak bilinip yapılsa da öyle hafif ve güzel bir tatlıdır ki her zaman herkes tarafından zevkle yenilir. Bizim ailede çok sevildiği için  ramazan ayı dışında da sık sık yapıyorum. Canınız tatlı çektiği zaman ramazanı beklemeden hemen güllaç yapın pişman olmayacaksınız. Kolay gelsin.


Gerekli Malzemeler:
10 adet güllaç yufkası
1,5 litre süt
3 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
gül suyu

Süslemek İçin:
nar taneleri

şam fıstığı
çeşitli şekerlemeler
Hazırlanışı:
Süt, şeker,gülsuyu ve vanilyayı orta boy bir tencerede karıştırarak kaynatıyoruz. Geniş bir tepsiye ilkgüllaç yaprağını parlak kısmı üste gelecek şekilde koyup, yufkanın üzerine 1-2 kepçe ılınmış sütü yufkanın her yanı ıslanana kadar gezdiriyoruz..Üzerine arzuya göre fındık, fıstık veya ceviz serpiyoruz.  Tüm güllaç yufkalarını bitirene kadar aynı işlemi uyguluyoruz.  Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine döküyoruz.
Güllacı bir gece önceden yapıp süslemeden buzdolabında bekletirsek sütünü daha güzel çekecektir. Servis yapmakadan 2-3 saat önce dolaptan çıkartıp dilimledikten sonra nar, şam fıstığı ve şekerleme ile süsleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder